2012. április 27., péntek



Élménybeszámoló

az I. Lányok Napja rendezvényről
[2012. április 26., előzetes:  I T T]


A lányok Napja rendezvény fő célja, a női nem, fiatal generációjának érdeklődésének figyelem felkeltése volt, a női kutatók és a mérnöki pálya iránt. Ennek érdekében a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület), több intézmény "üzemlátogatását" tette lehetővé, melyek közül a Szily TISZK, a következőket választotta:

Hogy mennyire volt érdekes, hasznos?

Erre már az is egy visszajelzés a Szily TISZK részéről, hogy a főváros 15 TISZK-je közül, oly módon képviseltette magát szép számban (a biztosított létszám több, mint 10%-ában), hogy még nem is tudta mire számíthat, hiszen ez volt az első ilyen jellegű kezdeményezés.

Másrészről pedig, szintén erről árulkodnak, a helyszínen készült fotók és a résztvevő lányok beszámolói közül, az egyik:
"Egy új rendezvényen vettünk részt, a mi iskolánkból tizenöt lány jött el. Ennek a programnak a célja, hogy több nő jelentkezzen olyan felsőoktatási szakokra, amelyekről hagyományosan azt gondoljuk, hogy férfiaknak való.

Mi a BME Villamosmérnöki Karára látogattunk el. A kísérleti teremben az elektrosztatikus kisüléseket mutatták be, majd mi is kipróbálhattuk a berendezéseket. Beülhettünk a Farraday-kalickába is, amely belső teret leszigetelve megvédi az embert a magas feszültségű áramütéstől.
Mások a BME Gépészmérnöki Karának rendezvényén voltak.

Este a tévéhíradóban épp azt mutatták, amikor az iskolatársunk, Gimpel Vivien (11.K.) volt a kalickában.

Tetszett a rendezvény, jövőre majd egy másik egyetemre látogatunk el, hogy több információnk legyen a továbbtanulási lehetőségekről.

Antal Éva - Baksa Boróka - Horváth Viktória - Vitáris Kitti
(Ganz Ábrahám SZKI, 11.E.)"



Köszönjük a NaTE-nak a lehetőséget, és reméljük lesz még jövőre is!

SzTFP-szavazás




Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...