Fejlesztő ped.
Édes Gyuláné vagyok.
Évek óta dolgozom fejlesztőpedagógusként.Elérhető vagyok:
  • személyesen minden csütörtök délután a Wesselényi Miklós Műszaki Szakközépiskolában és Szakiskolában (1149. Budapest, XIV. Várna u. 23.)
  • E-mail: kukan.angela@gmail.com
  • Telefon: 06-30-583-06-59

Szeretnék pár sort írni munkámról, céljaimról:

A fejlesztő pedagógia legalapvetőbb célja a tanulási nehézségek kialakulásának megelőzése. Egyre több azoknak a gyerekeknek a száma, akiknél már az általános iskolában tanulási vagy magatartási problémák mutatkoznak. Előfordulhat, hogy az általános pedagógia módszerei már nem elegendőek az elmaradások pótlásához, és az iskolában ennek súlyos következményei lehetnek, illetve lesznek. A legfontosabb ezért az lenne, hogy a pedagógusok ismerjék meg a tanulási problémák jellegzetességeit, főbb tüneteit, hogy időben azonosíthassák azokat. A tanulási problémákkal küzdő gyerekeknek kisebb az esélyük a továbbtanulásra. A társadalom életébe való beilleszkedésük segítése terén a szülőkkel karöltve a pedagógusok tehetik a legtöbbet. A megelőzés fontosságát szem előtt tartva tehát a fejlesztőpedagógusoknak meghatározó szerepe van a gyerekek iskolai teljesítményében.

Fejlesztőpedagógiai munkám célja, hogy segítsem a gyermekek egészséges, harmonikus személyiségfejlődését, és támaszt nyújtsak a tanuláshoz szükséges pszichikus funkciók fejlődésében, korrekciós fejlesztéssel.

Fejlesztő foglalkozásaim nagy részét
  • egyéni, kevesebbszer kiscsoportos (max. 3 fő) keretek között szervezem, 
  • heti 1-2 alkalommal 45 percig.
Feladataim során fontosnak tartom megnyerni a szülők, és a tanárok bizalmát és együttműködését. Megismerhetik a felmérés eredményeit, a fejlesztés lehetőségeit.
A tervezésénél az elakadás pontjáig nyúlok vissza, és fejlesztő foglalkozásaimat a megfelelően funkcionáló képességekre építem.

Fejlesztőpedagógusként legfontosabb célom testileg egészséges, lelkileg szabad és szellemileg kreatív emberek nevelése.

További hasznos
folyamatos bejegyzések:  I T T
[R ó l u n k]http://koordszily.blogspot.com/p/blog-page.html

SzTFP-szavazás
Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...