2011. október 29., szombat

Hangolódj-Zenédre



Hey Boy Hey Girl, 1999
The Chemical Brothers



A Chemical Brothers egy Grammy-díj nyertes angol elektronikus zenei duó, melyet Tom Rowlands és Ed Simons alapított. Az együttes pályafutása a Naked Under Leather nevű klubban, 1992-ben a "The 237 Turbo Nutters" név alatt indult. Főként hiphop, techno és house műfajt játszottak.

Még ezévben "The Dust Brothers" néven kezdtek önálló alkotásba. Első számukat, a Song To The Siren-t a Diamond Records c. lemezen publikálták, októberben közel 500 darab fogyott belőle. Rá egy évre készült el a Chemical Beats, mely a két évvel később megjelent Exit Planet Dust c. lemezükön is szerepel, egyben az általuk elindított új zene irányzat kezdete, a big beat úttöröje is.

1995 márciusában nemzetközi turnéba kezdtek, így Amerikába is kijutottak. Nagy port kavart, hogy már létezett egy amerikai "Dust Brothers" nevű együttes, mely jogi lépésekkel kényszerítette a brit "The Dust Brothers"-t a névváltoztatásra. A felmerült "The Grit Brothers" ("A Kőpor Testvérek", ezt Ed nagymamája javasolta) és a "The Chemical Brothers" közül végül az utóbbit választották, utóbbit az egyik daluk (The Chemical Beats - az Exit Planet Dust-ról) címe nyomán.

[forrás

SzTFP-szavazás




Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...