2011. november 2., szerda

Csokoládé Múzeum
A csokoládé...


Csak előre egyeztetett időpontban!!!
Cím: 1162 Budapest, Bekecs u. 22.
Tel.: 401-5000, 401-5008
Tárlatvezető: Gere János
e-mail: gere.janos@feda.hu

A tulajdonos húsz éve gyűjti a csokoládéval kapcsolatos emléktárgyakat, eleinte inkább csak hobbiként, később már tudatosan, megalapozva a Csokoládé Múzeumi Kiállítás anyagát. A gyűjteményben igazi ritkaságok, érdekességek láthatók, a csokoládé kereskedelem kezdetétől, a közelmúlt míves dobozai, csomagolásai mellett.


Praliné túra
A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

Közös sétát teszünk csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg. Saját csokoládéjukat is elkészíthetik a részvevők: ostyatálba csorgatnak csokoládét, azt különböző fűszerekkel, színes cukorral, kókusszal, chilivel stb. díszíthetik. Egy díszdobozba helyezve a túra végén hazavihetik, akár ajándékba is adhatják.
Amíg a saját csokoládé megdermed, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol egy régi filmet vetítünk le a csokoládé történetéről, különleges drazsék kóstolására is lehetőség nyílik.A vetítés végén szóbeli kiegészítésként hallhatnak még érdekességeket a csokoládéról, illetve tehetnek fel kérdéseket a túravezetőnek.

A tárlatvezetés során említett világhírű csokoládék és pralinék között választhatnak illetve tetszés szerint vásárolhatnak kedvükre mintaboltunkban a látogatók. 
A program hossza másfél óra. Belépő egységesen 1.990 Ft/fő


Fejedelmi túra
Vendégeinket megérkezéskor a csokoládé szökőkútnál fogadjuk majd kezdetét veszi a Fejedelmi túra, mely főbb állomásaiban emlékeztet a Praliné túra egyes elemeire: a résztvevők mindannyian „csokoládé gyártók” lesznek, hiszen elkészítik saját csokoládéjukat, melyet díszdobozban haza is vihetnek. Egy közel muzeális korú film vetítésével megismerhetik a csokoládé történetét, amit élő beszélgetéssel egészítünk ki.

A filmvetítést és a beszélgetést követően, a Rákóczi Lovagterembe kísérjük vendégeinket, ahol Szentpéteri Csilla zongoraművészt is megihlető, egyedülálló teakínálatunk fenséges élményének részesei lehetnek, miközben süteménnyel, Mozart csokoládéval kínáljuk őket, hiszen az édességek királya a csokoládé!

Végezetül mintaboltunkban kedvükre vásárolhatnak a látogatók Európa és a világ legkedveltebb csokoládéiból.
A program hossza két óra. Belépő egységesen 2.990 Ft/fő.

SzTFP-szavazás




Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...