2012. január 6., péntek

A BKF (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola)
művészeti képzéseinek rendhagyó évindítója

Január 20-24. között speciális, sokrétű rendezvénysorozattal mutatkoznak be a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti képzései az Erzsébet téri Design Terminálban.


Az ART KICKOFF lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy találkozzanak az egyes szakok oktatóival, és megismerkedjenek az oktatásra jellemző feladatokkal, hallgatói munkákkal.

Az ART KICKOFF mozijában egész nap folyamatosan láthatóak a Médiaművészeti Intézet hallgatóinak vizsgamunkái, az Alkalmazott Művészeti szakos hallgatók alkotásaiból összeállított fotóválogatások, a nyári belsőépítész táborok legemlékezetesebb pillanatai, a fotográfus hallgatók legjobban sikerült képei, de megismerkedhetünk – rövid megszólalásokban – az egyes szakok vezetőivel, mestereivel is.


A hg.hu-val közösen szervezett Villámtalálkákon tanáraink és hallgatóink 15 percenként várják a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. A mindenki által használható Mac munkaállomásokon hozzáférhetővé tesszük az Art Kick Off anyagait. Vendégeink odaülhetnek a gépekhez és egyéni érdeklődésük szerint tekinthetik meg a kiállítás anyagát. A Grafika szakcsoport legjobb hallgatóinak munkáit egy − külön erre az alkalomra előállított − magazin lapjairól ismerhetjük meg. A minden asztalra kihelyezett designétlapról válogatva kézbe vehetők, megismerhetők az iskola kézműves tárgyai.

P r o g r a m o k

2012. január 20. péntek
 • 16.00–17.00 Sajtótájékoztató – zártkörű esemény a sajtó meghívott képviselőinek
 • 17.00–18.00
  Össztűz az Erzsébet téren! A BKF ART KICKOFF programsorozatát nyitó eseményen a hallgatók és tanáraik által épített lángoló téglakonstrukciók egyedülálló látványával és melegével várjuk az érdeklődőket. Közben Szabó Sipos Ágoston és zenekara köszöntik a gyülekező vendégeket.
 • 18.00 Megnyitó
  Egyvonalban - Tóth Leila és Béres Dóra, az Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatóinak fényceruzás performansza
 • 18.10 Köszöntőt mond Dr. habil. Vass László CSc, a BKF rektora, valamint Dr. Kepes András DLA, a Kommunikációs és Művészeti Kar dékánja
 • 18.30 TheCrusherz mozgásművészeti formáció: Sallak Petra, Koller Kata, Fehér Dávid, Amroun Nabil
 • 18.40- Pezsgős koccintás

2012. január 21. szombat
 • 10.00–13.00; és 14.00–18.00
  Kedvenceink Gőbölyös Luca szakvezető és Szabó Dezső vezetésével bemutatkozik a Fotográfia szak: gyere barátaiddal, vagy hozd el kedvenc tárgyadat és szerepeljetek együtt a BKF hallgatói által készített fényképen! A helyszínen kialakított profi műteremben a vállalkozó szellemű látogatók modellé válnak. A fotózás közben ismerkedhetsz a szakkal, sőt, ha elhozod a portfóliódat, tanáraink a felvételi szempontjai szerint értékelik azt.
 • 14.00–18.00 Arduino – média design fizikai számítástechnika workshop Harsányi Réka média designer vezetésével. Az Arduino egy nyílt forráskódú „mini számítógép”, ami pl. szenzorok, motorok, LEDek vezérlésére alkalmas. A workshop-on megtanulhatod, milyen részekből áll az Arduino, hogyan kell rákötni az alkatrészeket, kiolvasni adatokat a szenzorokból, és felhasználni azokat. LEDet vezérlünk potméterrel, meghajtunk vele két motort, távolságszenzort, és a kettő összekötésével létrejöhet egy magától közlekedő robot. Eközben megismerkedhetsz a kód struktúrájával.
 • 18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal
  A fotográfia és média design tematikájú villám randevún Gőbölyös Luca, Seres Szilvia és Murai András fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. Ha szeretnéd megtudni, mennyire vagy jó, hozd el terveidet, portfoliódat, alkotásaidat, és kérd ki elismert művésztanáraink véleményét!
 • 19.00–20.00 Tanítható televíziózás?
  A Televíziós műsorkészítő szak tanárainak pódiumbeszélgetése. Résztvevők: Jakupcsek Gabriella, Benda László, Szabó Gábor, Fodor Imre. Moderátor: Born Ádám rendező, szakvezető
 • 20.00–22.00 Társalgó
  Naplevezető záróráig

2012. január 22. vasárnap
 • 10.00–13.00 Sárkányok szárnyán
  Bodóczky István képzőművész, tanár sárkányépítő workshopja. Sárkányfesztiválok hömpölygő képei közepette építs Te is velünk! Anyagot mi adunk, az elszántságot Neked kell hoznod!
 • 14.00–16.00 Design Forma1 és Pannónia
  Az Europa Design képekkel gazdagon illusztrált előadásában megtudhatod, hogyan működnek a nagy design tudásközpontok, miben érdekelt egy nemzetközi gyártó, hogyan folyik a termékfejlesztés, milyen eszközökkel tudnak egy új piacon részesedést szerezni, és hazánkban milyen módszerekkel működtetik a forgalmazói hálózatokat.
 • 16.00–18.00 Hogyan tovább?
  Mi az eladható, ki vásárol ma design-terméket, melyek a kollekció-építés nehézségei? Majoros Zita (Printa Akadémia), Fehér Beatrix (Camou), Csergő Noémi (Bodza Csoport), Páger Bernadett (Eventuell), Fónagy Dóra és Luu Anh Tuan designerekkel Bordács Andrea művészetkritikus, esztéta beszélget a tervezőket és a pályára készülőket egyaránt érintő kérdésekről.
 • 19.00–20.00 A lélek és a humor szerepe a téralakításban
  Z. Halmágyi Judit (ZHJ) építész és vendégei beszélgetése
 • 20.00–22.00 Társalgó
  Naplevezető záróráig

2012. január 23. hétfő
 • 10.00–12.00 Kreatív vizualitás
  Eperjesi Ágnes, Gallusz Gyöngyi és Július Gyula, a Tervezőgrafika szak oktatói meglepő gyakorlatokkal késztetik kreatív gondolkodásra a hallgatókat. Az elmúlt két esztendő legsikeresebb munkáit, feladatmegoldásait mutatják be előadásuk keretében.
 • 12.00–13.00 Pörgős prezi
  A BKF sikeres hallgatóinak előadásai, gondolatok és képek munkáikról, terveikről. Közreműködnek: Tillinger Adrienn, Hermann Adél, Pákozdi Rebeka, Németh Zsófi, Valicsek Ildikó. Aki a pörgésről gondoskodik: Slézia József művészettörténész.
 • 14.00–17.00 Rögtönfilm
  Villám filmkészítés élőben. A helyszínen a látogatóktól kapott témából hallgatóink tanári közreműködéssel (Asbót Kristóf, Bereményi Géza, Gárdos Péter, Kardos Sándor, Miklós Mari, Rozgonyi Ádám) forgató-, majd technikai könyvet írnak. Alig egy óra alatt a jeleneteket leforgatják, közös vágás után a kész filmet lezenélve, főcímmel, stáblistával helyben be is mutatjuk. Moderátor: Jakupcsek Gabriella, Báron György
 • 18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal
  Grafika és filmes tematikájú villámrandevúnkon ezúttal Július Gyula, Kardos Sándor és Szabó Gábor fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. Ha szeretnéd megtudni, mennyire vagy jó, hozd el terveidet, portfoliódat, alkotásaidat, és kérd ki elismert művésztanáraink véleményét!
 • 19.00–19.30 Kamera – fény – (mozgó) kép 1.
  Műtermi világítási gyakorlatok bemutatása az érdeklődők részvételével, a világítási szerkezetek elemzése meghívott fővilágosítók közreműködésével.
 • 19.30–20.00 Kamera – fény – (mozgó) kép 2.
  Kardos Sándor és Nagy András vezető tanárok, valamint Szabó Gábor szakvezető, operatőrök beszélgetése az operatőri oktatás elveiről és gyakorlatáról, számos példával illusztrálva.
 • 20.00–22.00 Társalgó
  Naplevezető záróráig
  Közben a moziban: Kardos Sándor: Örök mérték c. elemző- dokumentumfilmjének vetítése (60’)

2012. január 20. kedd
 • 10.00–11.00 Kézzel fogható 3D A Leonar3Do útja az ötlettől a világhírig.
  Rátai Dániel, a Leonar3Do világhírű fiatal tervezője mutatja be találmányát. Hogyan lehet egy egyszerű asztali számítógépből 3D-s virtuális teret és munkakörnyezetet létrehozni? Nézd meg működés közben és figyeld, hogy mi mindenre tudják használni a tervezők!
 • 11.00–14.00 Virtuális gardrób
  Saját egyedi divatfotók percek alatt! Textiles hallgatóink által tervezett mintakészletünkből választhatsz, pózolhatsz a virtuális térben. Mindezt megörökítjük, az elkészült fotókat megoszthatod ismerőseiddel, vagy magaddal viheted saját adathordozón.
 • 14.00–18.00 MOZGÁS! avagy legyél te is animátor!
  Animációs játékok Sikur Mihály, Kiss Melinda, és az Animáció szak elsőéves hallgatóival! Ha tetszik, amit együtt készítünk, vidd el és oszd meg ismerőseiddel! M Tóth Éva szakvezető és Gauder Áron közvetítésével betekintést nyerhetsz a szakon folyó munkába is.
 • 18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal
  Festő-nyomó; öltözék- és kiegészítő; szövő és kerámia témájú randevúnkon ezúttal Baráth Hajnal, T. Doromby Mária, Sárosi Krisztina és Koleszár Ferenc fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket.
 • 19.00–20.00 Végzős vagyok, de hódítani akarok! A személyes brandépítés titkai.
  Az Europa Design beszélgetésében olyan kérdésekre keressük a választ, hogy egy pályakezdőnek mik az esélyei a hazai és nemzetközi piacon, hogyan határozza meg önmagát, miként építsen magából design brand-et.
 • 20.00–21.00 Slow
  A magyarországi street art képviselőjének képekkel, filmmel illusztrált előadása.
 • 21.00–22.00 A csésze titka - Japán teaház kóstolóval
  Egy igazi japán teaszertartás közben betekintést nyerhetsz a teafogyasztás kultúrájába. Az illatos teát keramikus hallgatóink által készített csészékből élvezheted. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Minden program megtekintése ingyenes!
A programváltozás jogát fenntartjuk.
Kurátorok: Szalontai Éva, Asbót Kristóf
Design: Tepes Ferenc

[forrás]

SzTFP-szavazás
Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...