2012. január 29., vasárnap

Pályázat!
kedvezményes osztálykirándulás szervezésére

A Gyermekek Táboroztatásáért Alapítvány pályázatot hirdet
Kedvezményes osztálykirándulás szervezése” címmel.
Pályázható: 2012. 04. 15. - 2012. 05. 30. között


1. Pályázat célja:
Lehetőséget biztosítani olyan oktatási intézmények, szervezetek, alapítványok számára, akiknek a jelen gazdasági helyzetben nincs, illetve korlátozott mértékben van lehetősége osztálykirándulás szervezésére.

2. Támogatottak köre (a pályázók):
Azok a formális és informális gyermek és ifjúsági szervezetek, sportegyesületek, amelyek közösségeket fognak össze, programok, táborok szervezését végzik, és fontos szempontként kezelik a környezet megismerését, megvédését (iskolák, osztályok, diákönkormányzatok, egyesületek, alapítványok, önkormányzatok, gyermekotthonok, lakásotthonok, különleges gyermekotthon, gyermekvédelmi központ egyéb szervezetek, informális közösségek). Nem nyújthatnak be pályázatot magánszemélyek.

3. Osztálykirándulás helyszíne:
- Hattyú-szigeti tábor (Lipót, Holt-Duna u. 2.)
- Vadása-tavi tábor (Hegyhátszentjakab – Vadása-tó)

4. A táborhelyek bemutatása:

    Lipóti Hattyú-szigeti tábor:
  • Lipót község a Felső-Szigetköz csodálatos természeti környezetében elhelyezkedő település, folyókkal, halastavakkal, nádasokkal tarkított környezetben. A régió adottságai lehetőséget biztosítanak kenus vízi túrákra, horgászatra, természeti- és termálvízre épülő fürdőzésre. Ez utóbbi a térségben kiemelkedő szolgáltatásokkal és színvonalon, Lipóton látogatható.
  • Szállás: 2 nádtetős épületben, melyekben egyenként a földszinten 2x5 fő, a tetőtérben 10 fő elhelyezésére van lehetőség. A földszinten ágyak, a tetőtérben matracok találhatók. Kispárnát, takarót biztosítunk, ágyneműhuzatot hozni kell.
  • Étkezés: A tábor kicsi, de felszerelt (hűtő, mikró, tűzhely, poharak, tányérok, evőeszközök, lábasok, alapvető konyhai eszközök) konyhával rendelkezik. Pékárut, péksüteményt a helyi Lipóti Pékség a helyszínre szállít, amennyiben arra van igény. A tábortól 300 méterre lévő Termálfürdő éttermében előzetes egyeztetés alapján – a fürdő látogatásától függetlenül – kedvezményes (10%-os) napi menüre jogosult az alapítvány.

    Vadása-tavi tábor:
  • Hegyhátszentjakab az Őrség egyik kedvelt üdülőövezete. A múlt építészeti emlékei, a tájház őrizte paraszti bútorok, viseletek, no és a ma is élő hagyományok megigézik, elvarázsolják az erre járó vándort. Titokzatos dombjai, festői környezete kiváló lehetőséget nyújt pihenésre, kirándulásra, nyaralásra. Az Őrségi Nemzeti Park területén, Hegyhátszentjakab ÉK-i határában található egy kis kettős mesterséges tó, a Vadása-tó. Kettős mert kisebbik része horgásztó, a másik része pedig a kijelölt fürdőhely. A tó környezetében kialakult üdülő-övezetben található a négy szállásépületből és egy közösségi épületből (vizesblokk, étkező, konyha) álló táborhely.
  • Szállás: Könnyűszerkezetes házakban, fémszerkezetes emeletes ágyakon. Kispárnát és takarót biztosítunk, ágyneműhuzatot vagy hálózsákot hozni kell.
  • Étkezés: A táborban berendezett konyha (gáztűzhely, mosogató, hűtőszekrény, evőeszközök, bögrék, poharak, fazekak, lábosok, tányér) valamint egy ebédlő áll a táborozók rendelkezésére. Főzni csak érvényes egészségügyi könyvvel rendelkezhető felnőtt főzhet, ételmintát minden, a táborban készített ételből el kell tenni a hűtőszekrénybe. Emellett a helyi éttermekben ebédet és vacsorát is lehet rendelni.

5. Pályázható időpont:
2012. április 15. – május 30. közötti időszak.

6. Pályázható létszám/éjszakák száma:
A csoport létszáma minimum 20, maximum 40 fő lehet. Ettől eltérni csak indokolt esetben, a kiíró által engedélyezetten lehet. A pályázható éjszakák száma nincs korlátozva.

7. Támogatás mértéke:
Mindkét helyszín esetében 300 Ft/fő/éj

8. Költségek (a támogatás elnyerése esetén):
Lipót: önellátással – 1300 Ft/fő/éj
Vadása-tó: önellátással – 1000 Ft/fő/éj

9. Programok:
Egyesületünk szakképzett pedagógusokkal, programszervezőkkel szabadidős programokat is biztosít az érdeklődő csoportoknak előzetes egyeztetés alapján, melyekért külön kell fizetni.

10. Pályázat beadása: 2012. január 1-jétől 2012. április 15-ig (folyamatosan).
A kitöltött pályázati adatlapokat kérjük, hogy elektronikus formában küldjék el az info@gyermektabor.hu címre.
A pályázatok elbírálása folyamatos. A támogatást elnyerő szervezeteket leadástól számított 1 héten belül értesítjük. A nyertes pályázókkal szerződést kötünk.

Pályázati adatlap (MS word)

Gyermekek Táborozásáért Alapítvány
H-1121 Budapest, Konkoly-Thege M. u. 21.
Tel.:+36-30-939-0350
fax: +36-21-303-3205
E-mail: info@gyermektabor.hu

SzTFP-szavazás
Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...