2012. április 3., kedd


Élménybeszámoló
(2012. március 20-22.)

a MAGYAR UNITED Zrt. üzemlátogatásról,
az E ö t v ö s iskolától:


"A vállalatnál barátságosan fogadtak minket. A látogatás első órájában, a cég egyik munkatársa vetítéssel egybekötött bemutatót tartott. megismertük a cég felépítését, termékeiket, és az egész vállalat gondolkodásmódját. Magyar vonatkozásban szokatlan volt, hogy a cég filozófiája minden műhelyben és irodában angolul és magyarul is ki volt függesztve. Megismerkedtünk a LEAN szemlélettel.

A vállalat hullámpapír gyártó gépek tervezésével, előállításával, karbantartásával és nagyjavításával foglalkozik. megtudtuk, hogy az előállított termékek döntő többségét a világ minden tájára exportálják.

A bemutató után, a látogatást a tervezőirodában folytattuk, ahol fiatal gépészmérnökök bevezettek minket, munkájuk érdekességeibe. A CAM-CAD tervezés lehetővé teszi számukra, hogy 3-D-ben lássák a megtervezett alkatrészeket, kipróbálhassák a géprészek megtervezett mozgását.

Továbbmentünk a gépi forgácsoló műhelybe, ahol nyomóhengerek csapágyhelyeit NC gépekkel munkálták meg. Megnéztük az indukciós edzési eljárást is.

Megnéztük a két szereldét is, ahol a gépek véglegesen elnyerték alakjukat. Az alkatrészek és gépegységek a szerelési folyamat ütemének megfelelően voltak a szerelési sor mellé előkészítve. Szereléskor külön érdekességet jelentett, hogy egyes gépek metrikus rendszerben, míg másik gépek amerikai szabvány szerint készültek.

A látogatáson szervezettséget tapasztaltunk, valamint jó összmunkát a tervezők, szerelők, és egyéb dolgozók között.

Mi, az Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskola 12.a, 12.b, 13.a osztály tanulói, kísérő pedagógusai, köszönjük szépen a lehetőséget a cég vezetésének és a Szily TISZK Gazdasági Szervezet Szabadidő szervezőjének, amiért biztosították számunkra a vállalat megtekintését.


Budapest, 2012. március 26.
Závodi József       
gyakorlati oktatásvezető"

SzTFP-szavazás




Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...