2011. december 8., csütörtök

Időtolatás
John Ono Lennon
(1940-1980)
a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, zeneszerzője, költője, a The Beatles gitárosa, és az MBE (a Brit Birodalmi Rend tagja), ezen a napon halt meg.
Beatles-TWIST N SHOUT!

Az ötvenes évek végén állt össze a Beatles, amelynek tagjai voltak: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr. A hatvanas évek elején érték el első sikereiket a liverpooli Cavern és a hamburgi Star Clubban. Illetve még szintén ekkor (az 1960-as évek folyamán) Paul McCartneyval való együttműködése komoly hatást gyakorolt a rockzene fejlődésére, a komolyabb és politikai üzenetet hordozó irányba terelve azt. Első lemezüket pedig 1962-ben készítették: "Love Me Do" címmel.
The Beatles - Love Me Do

Lennon a televízióban, filmekben (mint az 1964-es Egy nehéz nap éjszakája), sajtótájékoztatókon és interjúkban tanúbizonyságot tett személyiségének lázadó, kritikus oldaláról, gyors észjárásáról és szarkasztikus humoráról. Munkáiban előszeretettel alkalmazta a szándékos megtévesztést. Zenei karrierje mellett békeaktivista, író, színész, filmproducer és festőművész is volt.
Happy Christmas (War Is Over) by John Lennon (Very Rare)

John Lennon - Starting Over

John Lennon - Imagine 

A legendás zenész halálának okairól számos teória keletkezett, amelyekről például itt is lehet olvasni.

John Lennon hivatalos weboldala itt

SzTFP-szavazás




Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...