2012. január 26., csütörtök

Parlamentárium

Interaktív kiállítás az Európai Unió működésének és az európai integrációnak történetéről.
A belépés ingyenes.
Részletesebben:  I T T


Több mint 64 ezren keresték fel eddig az Európai Parlament tavaly októberben nyílt brüsszeli látogatóközpontját. A Parlamentáriumban interaktív kiállítás segítségével fedezhetik fel fiatalok és felnőttek az Európai Unió működését és az európai integráció történetét.

A Parlamentárium látogatói interaktív, multimédiás anyagok segítségével ismerhetik meg az Európai Parlament és a többi európai uniós intézmény munkáját és megtapasztalhatják, hogyan befolyásolják az itt meghozott döntések a mindennapi életüket. A látogatóközpont kiállítása az EU 23 hivatalos nyelvén megtekinthető, a siket látogatók négy különböző jelnyelv (angol, francia, holland, német) valamelyikén fedezhetik fel a kiállítást.

A hét minden napján nyitva tartó Parlamentáriumba a belépés ingyenes.

A 2011. október 14-i megnyitó óta több mint 64.000 látogatót fogadott a központ, a látogatók többsége pozitív tapasztalatokról számolt be.

A Tripadvisor turisztikai honlap szerint Európa legnagyobb parlamenti látogatóközpontja mára Brüsszel egyik legnépszerűbb nevezetességévé nőtte ki magát.

Szerepjáték diákcsoportok számára.
    A látogatóközpont egyik különlegessége, hogy a diákok egy szerepjáték keretében a parlamenti képviselők bőrébe bújva modellezhetik a parlamenti munkát és döntéshozatalt. Eddig 40 csoport közel 1000 diákja vett részt a szerepjátékon, és 100 csoport jelentkezett be, nagyrészt Európából, de Kínából és Új-Zélandról is érkeznek csoportok. A szerepjátékra a Parlamenarium@europarl.europa.eu e-mail címen vagy a Parlamentárium weboldalán keresztül lehet jelentkezni.

További információ: Lővei Andrea, megbízott irodavezető
Tel: +36 1 411 3552
Mobil: +36 20 334 6258
E-mail: andrea.lovei@europarl.europa.eu

SzTFP-szavazás




Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...