2012. január 26., csütörtök

Sziklakórház Múzeum

A Sziklakórház Múzeum azon kevés múzeumoknak az egyike, amely valós helyszínen, eredeti környezetben mutatja be a XX. század sorsfordító eseményeit. Néhány éve még az objektum létezését is tagadták – rejtjelszáma LOSK 0101/1


volt – a titkosítását csak 2002-ben oldották fel. A földalatti, betegekkel zsúfolt kórtermei, szűk folyosói megdöbbentő hitelességgel keltik életre a II. világháború, az 1956-os forradalom és a hidegháború korszakát élethű viaszfigurák segítségével.

A működőképes gépészettel és korabeli berendezési tárgyakkal felszerelt létesítményben valódi izgalmakat élhetnek át a tanulók, miközben a háborús állapotokat és a hidegháború eszközeit megismerik.

A Sziklakórház múzeumpedagógiája egy kalandos időutazást ígér a Várhegy múltjába, a háborús orvoslás és polgári védelem jórészt a hétköznapi életben ismeretlen világába. A Sziklakórház egy olyan hely, ahol a háború igazi borzalma jelenik meg, de történelem szörnyűségei mellett az embertelen körülmények között embernek maradó igazi hétköznapi hősöket közvetíti.
  • A tapasztalatok szerint minden korosztályt ér olyan benyomás, ami miatt érdemes megnéznie a kiállítást. A múzeumpedagógiai programok részletes ismertetője, itt: a múzeumpedagógiai ajánlóban.
  • Az aktuális belépőjegy árainkat és kedvezményeinket honlapunkon olvashatja.
  • A múzeumpedagógiai programok kapcsolattartója Szilágyi Adrienn múzeumpedagógus. Érdeklődni és bejelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: sza@sziklakorhaz.hu e-mail címen vagy a 06-70-7-010101 telefonszámon.

SzTFP-szavazás
Érdekes/hasznos oldalak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...